Pet Online

Vračilo in zamenjava blaga ter pravica do odstopa od nakupa v spletni trgovini

Kupcu pripada pravica, da v 14. dneh, po prevzemu blaga, pisno sporoči prodajalcu, da z izdelki ni zadovoljen ali pa da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca in sicer na e-pošto: info@petonline.si, blago pa mora vrniti najkasneje v tridesetih (30.) dneh od dneva nakupa oz. obvestila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga je kupcu poslal prodajalec. Kupec mora izdelke nato vrniti v roku 30 dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi vse stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Zgolj vrnitev blaga v roku za odstop brez obvestila prodajalcu, se še ne šteje za odstop od pogodbe.

Prodajalec ne sprejema odkupninskih pošiljk. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30.) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, ne da kupec to posebej zahteva.

Že kupljeno blago, pod pogojem, da je blago nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži, lahko kupec v roku 14. dni od prejema blaga, tudi vrne prodajalcu in zamenja za drugo blago. Morebitno razliko v vrednosti blaga je potrebno doplačati. Strošek vračila in strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago v celoti nosi kupec.