Pet Online

Kako izbrati pravo krtačo za česanje vašega ljubljenčka

Daily Care Routine

Zdrav in lep kožušček je rezultat redne in pravilne nege. 

Za dosego tega cilja je poleg ustrezne uporabe kozmetike potrebna tudi ustrezna uporaba pripomočkov za nego kožuščka.

Kako izbrati pravo krtačo za česanje vašega ljubljenčka

Z rednim česanjem našega štirinožnega ljubljenčka bomo poskrbeli, da razrahljamo in odstranimo vozle, da odstranimo odmrlo dlako, da preprečimo nastajanje vozljev in da kožušček pravilno diha ter opravlja svojo nalogo. S tem se bomo izognili številnim težavam, saj sprijeta, ne izčesana dlaka lahko privede do neugodnega počutja psa, do vnetij kože in morebitnih zdravstvenih težav.

S pravilno in stalno uporabo preprečimo nastajanje sprijete dlake, prekrvavimo kožo ter zmanjšamo odpadanje dlak, kar pomeni manj dlak v okolici, čistejše stanovanje in bolj zdravo okolje za ljudi z alergijami na dlako. Glede na tip dlake, strukturo, dolžino in gostoto, ki jo vaš ljubljenček ima, lahko izbirate med množico različnih krtač za nego vašega ljubljenčka:

REVIEWS
Šampon ginger & elderberry (ingver in bezeg)
Z antibakterijskim delovanjem
OD €16,80

Pin krtače – za srednje dolgo in dolgo dlako

primerne za česanje dolge dlake in za česanje dolge dlake na ušesih, resicah, repkih ter daljše srednje dolge dlake. Iglice so posebej oblikovane in zaokrožene, da ne praskajo kože in ne tržejo dlake. Iglice so vpete v mehko podloženo gumo in tako omogočajo nežno česanje dlake. Primerne za redno uporabo. Izbirate lahko med različnimi velikostmi krtače, različnimi oblikami ter različnimi dolžinami iglic, na voljo tudi ekstra soft verzija. Med širokim spektrom različnih Pin krtač tako lahko izberete naj ustreznejšo Pin krtačo za vašega ljubljenčka.

Krtače iz naravnih ščetin – za vse dolžine in gostote dlake

krtače primerne za česanje in prekrvavitev kože pri kratkodlakih, srednje dolgodlakih in dolgodlakih ljubljenčkih. Primerne za vse tipe kožuhov, za vse strukture in gostote dlake. Krtačo sestavljajo ščetine iz naravnih materialov, najpogosteje ščetine divjega merjasca. Ščetine so nežne, vpete v gumijasto podlago, lesen ročaj. Te krtače dlaki dajejo sijaj in volumen. Naravno zaščito kože z njihovo pomočjo porazdelite po celotni dolžini dlake. Odlične za uporabo med sušenjem dlake.

Fleksibilne nežne krtače – za vse dolžine in gostote dlake, za mladičke

Revolucionarne krtače
iz posebnega fleksibilnega materiala in s specialno zasnovanimi konicami omogoča nežno česanje oz razčesavanje in izčesavanje dlake pri psih in mačkah.
Hkrati nežno
masirajo kožo in jo dobro prekrvavijo.
Primerne za
česanje vseh tipov dlake, torej kratke, srednje dolge in dolge dlake.

Primerne za uporabo med samim kopanjem, po nanosu šampona ali balzama s pomočjo krtače proizvod nežno porazdelimo in vmasiramo v kožo in dlako ljubljenčka. Na voljo so različni tipi teh krtač, različnih oblik in barv. Primerne za odstranjevanje umazanije ter različnih vejic, listkov itd iz dlake. Primerne tudi kot predpriprava na kopanje in med samim postopkom kopanja.

Dermobrush in masažne krtače - za česanje vseh dolžin in gostot dlak, za masažo kože, za mladičke

krtače narejen iz nežne gume, primerne za česanje tako kratkodlakih kot srednje dolgodlakih in dolgodlakih ljubljenčkov. Odstranjujejo odmrlo dlako pri kratkodlakih ljubljenčkih. Krtača nežna do kože in dlake. Kožo nežno masira in prekrvavi. Posebej primerna za masažo med kopanjem (s pomočjo dermobrush krtače lahko izredno učinkovito in nežno vmasirate šampon/balzam v postopku kopanja). Odlične za navajanje mladičkov na krtačenje Na voljo so različni tipi teh krtač, različnih oblik in barv. Primerne za odstranjevanje umazanije ter različnih vejic, listkov itd iz dlake. Primerne tudi kot predprprava na kopanje in med samim postopkom kopanja.

Revolucionarne krtače

iz posebnega fleksibilnega materiala in s specialno zasnovanimi konicami omogoča nežno česanje oz razčesavanje in izčesavanje dlake pri psih in mačkah.

Hkrati nežno

masirajo kožo in jo dobro prekrvavijo.

Primerne za

česanje vseh tipov dlake, torej kratke, srednje dolge in dolge dlake.

Nasveti,  da bo vaš kosmatinec srečen
Povleci
Pripomočki za odstranjevanje odmrle dlake in podlake
Zdrav in lep kožušček je rezultat redne in pravilne nege. Zadosego tega cilja je poleg ustrezne uporabe kozmetikepotrebna ...
Kako izbrati pravo krtačo za česanje vašega ljubljenčka