Pet Online

Cavalier King Charles španjel – na kratko kavalir

Rutina nege


Cavalier King Charles španjel so imenovali po britanskem kralju Karlu II. 

Kralj Charles II, ki je živel in vladal Angliji v 17. stoletju, je bil izjemno vdan oboževalec malih španjelov, ki so dobili ime po monarhu. Pravijo, da je kralj uvedel zakon, ki pravi, da nobenemu španjelu kralja Charlesa ne sme biti prepovedan dostop do katerega koli javnega mesta, niti do Parlamenta, kjer so bile živali sicer prepovedane.

O Cavalier King Charles španjelu

Prisrčen kuža z mehko, dolgo, svilnato dlako, ki je lahko nežno valovita, a nikoli skodrana. Daljšo in bogatejšo dlako pri tej pasmi najdemo na visečih ušesih, vratu in prsnem košu, nogicah, šapah in na zadnji strani zadnjih nog ter repu. Kavalirji obstajajo v štirih barvnih različicah dlake: blenheim (bela z rjavimi lisami), black and tan (črna z svetlo rjavimi obrvmi), ruby (enobarvna kostanjevo rjava), ter tribarvna varianta tri color (črna, bela in rjava).

Nega

Nega kavalirja ni zahtevna, potrebuje pa redno nego. Med pripomočki za nego morate imeti ustrezno krtačo, glavnik, klešče za krajšanje krempljev, zobno ščetko in pasto ter po potrebi škarjice za krajšanje oz oblikovanje dlake na šapicah. Od kozmetičnih proizvodov boste potrebovali šampon in balzam ter tekočino za čiščenje ušes in predelov oči. Pred česanjem lahko uporabite sprej za lažje in učinkovitejše česanje ter po kopanju kapljice za lesk in zaščito kože ter dlake

REVIEWS
Krema Pek Balzam
Za mehčanje in razčesavanje zavozlane dlake
OD   €20,95

Vsak dan si vzemite nekaj minut, da počešete svojega kavalirja. S tem boste preprečili vozlanje dlake, odstranili odmrlo dlako in prekrvavili kožo. Na ta način boste tudi zmanjšali količino odpadle dlake po stanovanju. Za izčesovanje odmrle dlake ali vozlov uporabite nežno slicker krtačo ali Flex krtačo, za redno nego dolge dlake pa Pin Krtačo. Predele z bogatejšo in daljšo dlako preverite z glavnikom, če se le ta zaustavi ob najdenem vozlu tega nežno razčešite s pomočjo slicker krtače. Pred pričetkom česanja dlako popršite s sprejem za česanje.

Zobozdravstvena oskrba

Mnogo lastnikov se ne zaveda kako pomembno je redno čiščenje pasjih zob. S tem se izognete škodljivemu nabiranju zobnega kamna, vnetju dlesni in posledično izgubi posameznih zob. Zobovje čistite vsakodnevno s pomočjo pasje zobne paste in ščetke ter uporabo spreja za ustno higieno. Ne uporabljajte človeških zobnih past, ker le te niso primerne za zauživanje in lahko vašemu psu škodujejo. Vedno uporabljajte pasjo zobno pasto, ker ta ne vsebuje fluorja.

Nasveti za kopanje

Korak 1
Vašega kavalirčka prvo dobro prečešite in nato zmočite do kože z vodo primerne temperature.Nato nanesete nanj ustrezno količino šampona katerega lahko razredčite z vodo. Pustite delovati nekaj minut in dobro sperite.
Korak 2
Nadaljujte z balzamom, kateremu lahko dodate žlico pek kreme za ekstra hidratacijo in preprečevanje vozlanja dlake, dodajte malce tople vode, dobro premešajte in mešanico nanesite na vašega kavalirja. Nežno vmasirajte in pustite delovati nekaj minut, nato dobro sperite.
Korak 3
Ovijte ga v brisačo in nežno popivnajte vodo iz dlake, ne frotirajte. Posušite ga s fenom, pazite, da temperatura zraka iz fena ne bo vroča.

Korak 1

Vašega kavalirčka prvo dobro prečešite in nato zmočite do kože z vodo primerne temperature.Nato nanesete nanj ustrezno količino šampona katerega lahko razredčite z vodo. Pustite delovati nekaj minut in dobro sperite.

Korak 2

Nadaljujte z balzamom, kateremu lahko dodate žlico pek kreme za ekstra hidratacijo in preprečevanje vozlanja dlake, dodajte malce tople vode, dobro premešajte in mešanico nanesite na vašega kavalirja. Nežno vmasirajte in pustite delovati nekaj minut, nato dobro sperite.

Korak 3

Ovijte ga v brisačo in nežno popivnajte vodo iz dlake, ne frotirajte. Posušite ga s fenom, pazite, da temperatura zraka iz fena ne bo vroča.

REVIEWS
Balzam Banana
Za mehkobo in sijaj kožuha
OD  €23,90

Svojega kavalirčka redno kopajte, da ohranite njegovo kožo in dlako zdravo ter čisto. Uporabljajte le certificirane pasje šampone in balzame, kateri imajo primeren pH pasji koži. Pred kopanjem psa vedno dobro prekrtačite, po kopanju pa ga dobro posušite, kar velja predvsem za njegova močno odlakana ušesa. Načeloma se Kavalirjev ne striže. Po potrebi se lahko malce pokrajša konice dlak na ušesih in repu, rese na tačkah ter dlako med blazinicami, tako da je vsakodnevna nega kavalirčka preprostejša. V zimskem času za zaščito šapic pred mrazom, ledom ter soljenimi cestami priporočamo uporabo gela za zaščito blazinic.  


Oglejte si celotno ponudbo naših šampon in balzamov.

Nega krempljev

Redno krajšanje krempljev je izredno pomembno, saj predolgi kremplji onemogočajo normalno hojo. Kremplje krajšajte kolikokrat pogosto je to potrebno, za krajšanje uporabite klešče za kremplje ali pa se za pomoč obrnite na vašega pasjega frizerja oz veterinarja.

Oči in ušesa

V kolikor ima vaš kavalir umazan sluhovod le tega očistite s pomočjo tekočine za higieno ušes. Nekaj kapljic proizvoda nanesite v vsako uho živali in nežno masirajte z zunanje strani, da se tekočina porazdeli. Malo počakajte in nato očistite v smeri navzven z bombažno blazinico, da odstranite odvečno ušesno maslo. Za vsako uho uporabite novo bombažno blazinico.

V kolikor ima vaš kavalir težave z obarvano dlako pod očmi predlagamo, da v postopku kopanja na mestu pod očmi uporabite Milo Puppy don’t cry ali milo Diamonds. Gre za šampona v trdi obliki, katerega nanesete na mokro dlako, oblika mila vam omogoča lažji nanos. Pustite delovati nekaj minut in dobro sperite. Nato nanesite balzam, pustite delovati nekaj minut in dobro sperite ter posušite. Na suho dlako nanesite manjšo količino kapljic Sil Plus, najlažje tako, da si kapljico kanite na vaše prste in nežno raznesete po dlaki vašega ljubljenčka.

REVIEWS
Puppy Don’t Cry
Milo za odstranjevanje madežev na dlaki ter nego kožnih gub
OD  €15,50

REVIEWS
Sil Plus
Vlažilne kapljice, ki dajejo dlaki volumen in sijaj.
OD  €31,95

Česanje

Pred pričetkom česanja sprej H270 dobro pretresite, da se aktivne sestavine premešajo med seboj in nato popršite po celotni dlaki. Nato pričnite s česanjem z ustrezno krtačo. Pozornost namenite bolj poraščenim predelom z daljšo dlako, še posebej predel ušes in za ušesi ter hlačkam na zadnjem delu zadnjih nog

REVIEWS
Atami H270
Dvokomponentna uravnotežena tekočina v obliki razpršila
OD  €15,00

Posebej redno češite njegova bogata viseča ušesa, katerih dlaka se najraje zavozla. Pri tem vedno preverite tudi notranjost in okolico ušesa, saj ima ta pasma zaradi močno poraščenih in posledično težkih ušes lahko težave z vnetjem. Za čiščenje ušes vašega kavalirčka uporabite tekočino za higieno ušes. Po potrebi se za nasvet obrnite na vašega pasjega frizerja ali veterinarja. V primeru rdečih, vnetih in občutljivih ušes z vonjem svetujemo obisk pri vašem veterinarju.

Bodite odgovoren lastnik !

Če se odločite za hišnega ljubljenčka, vstopite v povsem novo poglavje življenja, polno veselja in izpolnjenosti, a tudi odgovornosti. Vaš ljubljenček vas bo vedno pričakal dobre volje, ne glede na vaš dan, in zagotovo vam bo polepšal življenje, vendar ne dovolite, da mu vaša neodgovornost uniči življenje tako, da pozabite nanj in njegove potrebe. Bodite odgovorni lastniki !


Nasveti,  da bo vaš kosmatinec srečen
Povleci
Maltežan (Maltese dog)
Črn smrček, zvedave in prikupne temne oči na svilnatem snežno belem kožuščku, le kdo bi se lahko uprl temu prikupnemu male...
Cavalier King Charles španjel – na kratko kavalir
Prisrčen kuža z mehko, dolgo, svilnato dlako, ki je lahko nežno valovita, a nikoli  skodrana. Daljšo in bogatejšo dlako pr...